Innovació a Mecanització

2020 04 29 centre mecanitzat 2L'alumnat de Fabricació Mecànica desenvoluparà un projecte d'innovació vinculat a les STEAM a l'FP.

Per fer-ho possible, l'Institut ha resultat beneficiari d'una ajuda de 50.000 euros del Ministerio de Educación y Formación Profesional. Aquests diners provenen de la "Resolución de la Secretaría de Estado de Educación y Formación Profesional de 16 de septiembre de 2019, por la que se convocan ayudas destinadas a la realización de proyectos de innovación aplicada y transferencia del conocimiento en la Formación profesional del Sistema Educativo",

Durant els darrers dies d'abril, mentre seguia el confinament, es va dipositar al nostre institut un Centre de Mecanitzat Industrial Priminer Fagor 8060 d'alta velocitat, valorat en més de 40.000 euros. Durant el final d'aquest curs i el principi del vinent, el professorat i l'alumnat rebran formació per engegar aquest nou projecte d'innovació, que duran a terme conjuntament amb els centres de formació professional Corona de Aragón de Saragossa i Virgen de Gracia de Puertollano, i les empreses Kiomac,SL i Marena, SL.

El projecte s’anomena “Metodología STEAM y criterios de sostenibilidad en la I+D+I de la fabricación mecánica. Aplicación al diseño y ensayo de fresas para mecanizar elementos de prestaciones avanzadas” i té com a objectius la realització d'assajos d'eines de fresat en materials amb propietats tecnològiques elevades com el titani i analitzar-ne el rendiment, tant en els processos d'acabat en fons com lateral. Aquests objectius s'han d'assolir abans del març de 2021.

En els resultats es tindran en compte els increments de temperatura i desgast d'eines, i l'alumnat de fabricació mecànica de cada institut podrà comparar-los per maximitzar les prestacions de les eines. Per poder fer tot això, tots tres centres de formació professional que participen en el projecte s'han dotat d’un equipament com el que ha arribat al nostre institut.

Aquí teniu un vídeo del moment de l'arribada a l'Institut

  

2020 04 29 centre mecanitzat 1

logos