Història del centre

 

 

L'any 1923 tres amics vallencs es van plantejar el gravíssim problema que suposava la manca d'una formació cultural i professional a la ciutat. D'aquí la idea de crear una Escola de Treball, semblant a la que ja funcionava a Barcelona. El 6 d'octubre de 1924, a les vuit del vespre, va tenir lloc la inauguració oficial del primer curs de la que ja era coneguda com Escola Professional, amb la presència dels primers cent cinquanta alumnes.

escut
logotip

 

Malgrat que la col.laboració de la ciutat en el projecte era molt important, les dificultats econòmiques eren evidents. Aleshores va aparèixer en escena el senyor Ramon Barbat i Miracle, el qual va donat l'impuls definitiu perquè l'Escola de Valls s'acollís a l'Estatut de la Formació Professional de l'any 1924. D'aquesta manera, l'any 1928 es transformà en Escola del Treball. Des que fou fundada, l'Escola del Treball de Valls ha tingut diverses denominacions oficials, sempre d'acord amb les etapes de transformació que els estudis professionals han experimentat a Espanya:

  • Escola de Maestria Industrial.
  • Centre Nacional de Formació Professional.
  • Institut de Formació Professional.
  • Institut Politècnic de Formació Professional.
  • Institut d'Educació Secundària (any 1996).

L'actual INS té un centenar de professors, uns 1100 alumnes i un ventall d'estudis considerable: Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau Superior. El que trobareu en aquesta web és el futur, un futur molt proper que farà que el nostre centre tingui l'oferta formativa més completa i ampla de tots els centres educatius, tant de l'Alt Camp com de la Conca de Barberà. Un alumne podrà cursar en el nostre institut i sense que hagi de canviar de centre d'ESO, Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mitjà i Cicles Formatius de Grau Superior, o sigui, tota l'etapa obligatòria, així com tota la postobligatòria. A banda, també s'hi imparteixen cursos de Formació Professional Bàsica (FIAP).

També és important recordar que enguany fa 95 anys que estem educant, formant i ensenyant. Per a tots els professors d'aquesta casa ha estat, és i serà més que un treball, una vocació. I, com a vocació, no estalviem esforços a l'hora de treballar per als nostres alumnes i el nostre institut.

Valls, octubre 2019