Visita artística a Reus

 

Els alumnes de Cultura audiovisual, Dibuix artístic I i II, i Història de l'art van agafar l'autobús per anar cap a Reus. El primer que van fer va ser visitar l'exposició "Tapiró, pintor a Roma" al Museu de Reus. Seguint les explicacions del guia, els assistents van poder conèixer la vida i l'obra d'aquest artista poc conegut, nascut en aquella ciutat el 1836. La visita va ser dinàmica i molt entretinguda.

 

art reus2

art reus3

 

 Al cap d'una hora, els alumnes es dirigien cap a la segona exposició, la de Carlos Ruíz, nascut el 1968 a Barcelona. Aquesta vegada fou a la Galeria d'art Anquin’s, on els joves van poder admirar lliurement l'obra de l'artista.

El bus va passar a recollir-los i es van dirigir cap a Castellvell, però com que el camí fins a casa de la professora era poc transitable, alumnes i professors van haver de caminar mitja hora per arribar-hi. Un cop allà, l'amfitriona va oferir un esmorzar ben suculent a tots els convidats. Posteriorment, va ensenyar les tècniques que utilitza per fer el seu art preferit, l'escultura. Així, els alumnes van poder veure de primera mà tots els materials i les eines que s'utilitzen en aquest treball. Després de xafardejar les obres acabades de la Mercè Bessó, van tornar a caminar mitja hora fins al bus i aquest els va tornar a Valls a dos quarts de tres en punt.

L'excursió va ser molt satisfactòria i enriquidora. Tots van quedar sorpresos de la gran tècnica de l'aquarel·la de Josep Tapiró, del realisme urbà de Carlos Ruíz, i de la complexitat i gran dificultat del treball en l'art de Mercè Bessó.

Maria Figueras Bonachí - 2n de Batxillerat