Esquí de fons

Vam estar acompanyats per les professores del Departament d’Educació física Rosa Batalla i Candela Martí i, concretament, vam practicar l’esquí de fons, una modalitat d’esport en la qual es treballa molt la resistència, ja que no hi ha cap remuntador que et pugi a dalt de les pistes, sinó que ets tu qui ha de fer l’esforç per arribar-hi i poder gaudir després de les vistes i les baixades.

Les pistes escollides per anar a fer aquesta sortida van ser les de Tuixent – La Vansa, situades a la comarca de l’Alt Urgell, a prop de les pistes d’esquí alpí del Port del Comte. Aquesta estació té 30 km de pistes per practicar l’esquí de fons i per fer excursions amb raquetes.

El dijous, en arribar vam esmorzar, vam agafar els esquís i vam emprendre (uns quants per primer cop) el contacte amb la neu. El primer objectiu de l’esquiada va ser que tothom aprengués a lliscar i frenar amb els esquís. Un cop assolit això, vam fer una primera petita excursió en la qual el temps ens va acompanyar bastant. Al migdia vam dinar a l’estació i a la tarda ja vam fer una excursioneta més llarga i amb un temps més fred i emboirat. Uns quants valents fins i tot es van atrevir a baixar per un tallafocs de pendent considerable (alguns anant més per terra que d’altres).

Quan el sol ja començava a marxar, vam agafar les motxilles dels cotxes, ens les vam carregar i vam anar esquiant des de l’estació al refugi, situat a uns 300m. Un cop al refugi , ens vam dutxar i ens vam refer del fred jugant i rient tots plegats davant del foc. Vam sopar (unes espaguetis boníssims!) i tothom a descansar.

L’endemà al matí, tot i les agulletes que teníem tots (menys la Candela), vam fer l’excursió més llarga de totes, en la qual vam fer uns 13km aproximadament i vam arribar a dalt de tot de les pistes, on ens vam fer la foto. Vam tornar al refugi, vam dinar i vam emprendre el camí de tornada cap a Valls.

Tots els que vam poder participar d’aquesta sortida esportiva en vam gaudir molt, i tot i les "agulletes" i el fred, segur que repetiríem!

Alumnes d’Activitat Física i Salut – 2n de BAT