Supercomputador MareNostrum 5

Els alumnes de 1r i 2n del CFGM de Sistemes microinformàtics i xarxes van visitar ahir el supercomputador MareNostrum 5, el nou supercomputador europeu cinc vegades més potent que el Marenostrum 4, aquest últim ubicat a l'antiga capella de la torre Girona, al costat del Campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Barcelona. Un guia els explicà les millores de Marenostrum 5 vers al Marenostrum 4.  Mitjançant un vídeo van conèixer els projectes que duen a terme actualment aquests supercomputadors. 

Els alumnes van poder comprovar el gran potencial que tenen per solucionar problemes actuals de medi ambient i malalties humanes, ja que treballen en 4 camps: en les noves tecnologies de la ciència, en ciències de la terra (sobre el canvi climàtic), en ciències de la vida (estudis sobre el genoma humà, cures per al càncer o l’Alzheimer) i en el camp de la biomedicina.

Després d’aquesta primera visita es van dirigir al Museu de la Informàtica ubicat al Campus d’FIB, el qual recull i presenta la història de la informàtica tal com s'ha viscut des de la Facultat. D’una manera molt amena, uns guies ens explicaren el recorregut per tots aquests anys d'història.

Web informació del Marenostrum 5: aquí.