‘L’alegria que passa’

2024 01 10 TEATRE BCN 3 RETEl 10 de gener els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat de l’Institut vam fer una sortida educativa a Barcelona:  al matí, vam assistir a la representació de l'obra L’alegria que passa al Teatre Poliorama i, a la tarda, vam gaudir d’una visita guiada al CaixaForum. La sortida fou organitzada pel Departament de Llengua catalana.

Per començar, després d’esmorzar, vam anar a veure una versió en format d'espectacle musical de L’alegria que passa, una obra breu de Santiago Rusiñol; aquest és el darrer espectacle de creació de la companyia Dagoll Dagom, que es retira dels escenaris després de 50 anys de trajectòria creant, sobretot, musicals en català.

“Un poble gris, monòton i industrial veu trencada la seva laborable rutina amb l'arribada d’un gran espectacle musical”; aquest és el resum de la història que ha adaptat Dagoll Dagom i que està interpretada per uns espectaculars actors, entre els quals destaca la veterana Àngels Gonyalons i altres de més joves ben coneguts per sèries de TV3: Mariona Castillo, Júlia Genís, Pau Oliver i Eloi Gómez. En general ens va agradar molt l’obra, sobretot per les coreografies sincronitzades, la música i el teatre que fan que no puguis apartar la mirada de l’escenari des del començament. Estem encantats d’haver tingut l’oportunitat de veure aquesta última obra de creació de la companyia i ens emportem una gran experiència que recordarem tota la vida. Vam sortir eufòrics del teatre, amb moltes ganes de tornar-la a veure. 

A la tarda, al CaixaForum, ens vam dividir en quatre grups per gaudir de les visites a dues exposicions “Top secret” i “Art i natura”, i per aprendre moltes coses sobre l’edifici, la fàbrica tèxtil modernista Casaramona, actualment convertida en sales d’exposicions. “Top secret” va ser una exposició molt sorprenent i divertida que explicava sobretot l’espionatge en el món del cinema i que ens va ajudar a prendre consciència de tota la informació que “els poderosos” tenen sobre nosaltres. Dos grups van fer la visita guiada a l’exposició “Art i natura” que combinava obres d’art famoses amb aspectes de la natura.

Eva Andreu Sendra, Aina Rallo Sallés i Clara Ribas Bové - 1r Batxillerat