Batxillerat científic al Ripollès

2023 12 11 BAT RIPOLLÈS 5L’alumnat de ciències de primer i segon de Batxillerat va fer una estada de tres dies al camp d’aprenentatge del Ripollès, a Planoles, de l’11 al 13 de desembre.

Van realitzar diferents activitats amb el fil conductor de la variant de Toses des de diferents punts de vista, especialment de la sensibilització cap a l’impacte ambiental que suposa. Van analitzar els possibles riscos i els impactes de tota acció sobre el territori a través d’una sortida d’identificació de diferents tipus de plantes de la zona i  de rastres d’animals. Van estudiar el riu Rigat, sobretot el cas de la merla d'aigua com a exemple per a estudiar l'ecologia d'un riu pirinenc. I, l'últim dia, van visitar el poble medieval de Dòrria, on van veure els impactes que va tenir la construcció de la carretera fa cent anys i on van poder gaudir d’una petita nevada. 

Va ser una sortida molt profitosa per a conèixer un ecosistema de muntanya de prop i per a crear vincles amb els companys i companyes de batxillerat.