Informàtica al Port de Tarragona

Els alumnes de 1r del CFGM de Sistemes Microinformàtics i Xarxes van visitar, el 10 de maig, les instal·lacions informàtiques del Port de Tarragona.

Primer, els va rebre el director de Sistemes d'Informació, que els explicà quines activitats es duen a terme al Port i com pot contribuir el departament de Sistemes de la Informació a millorar l'eficiència dels processos que s'hi desenvolupen. Els explicà que el Port de Tarragona és un Smart Port, que aposta totalment per l'ús de la tecnologia per a millorar i modernitzar el transport marítim de mercaderies i l’enllaç amb carretera, maximitzant-ne així la seva eficiència.

Després van fer una visita guiada a un dels Data Center on els explicaren quins són els components que el formen i quines tecnologies i mesures de seguretat hi ha implementades.

Per finalitzar la visita, van navegar en “golondrina” pel Port, i això els va servir per observar de prop l'activitat diària que hi ha i veure les diferents tipologies de vaixells i naus d'emmagatzematge.

Va ser una sortida molt enriquidora, que va ajudar l'alumnat a veure, aplicat a la vida real, allò que treballen a l'aula.