Visita d’entorns cooperatius

2023 04 28 entorns coop 2

El 28 d'abril, l'alumnat del CFGM de Gestió administració i del CFGS d'Administració i Finances va anar a Barcelona a visitar entorns cooperatius. Van poder viure de primera mà experiències d'economia social i solidària en molts àmbits: des d'una cooperativa d'arquitectes que va ser l'encarregada de dissenyar La Borda, una cooperativa d'habitatges, fins a Can Batlló, un espai veïnal autogestionat que acull moltíssimes iniciatives i projectes. Per acabar, van gaudir d'un dinar que els va preparar La Deskomunal, una cooperativa que es dedica als serveis de restauració. 

Aquesta sortida va ser possible gràcies a la col·laboració de La Comunal, un espai cultural cooperatiu, que alberga un total de set projectes cooperatius. Algunes d'aquestes iniciatives són: La Directa, un mitjà de premsa lliure o Irídia, una associació que treballa per a la defensa dels drets humans. La Comunal també acull La Ciutat Invisible, una cooperativa que està dirigida a crear i difondre pràctiques i continguts crítics, sobretot a partir d'una llibreria que compta amb un fons especialitzat en teoria crítica i amb la coordinació del Postgrau d'Economia Social i Solidària de la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya (XES). 

Va ser una sortida molt enriquidora, que ens va permetre entendre l'economia social i solidària, així com el cooperativisme, des d'una perspectiva molt més àmplia.