Premi per als bons alumnes

Fou una visita excel·lentment guiada, en què els explicaren les arrels culturals, estètiques i tècniques de Mèliès (1861-1938), dibuixant, mag, director de teatre, actor, decorador, tècnic i també productor, realitzador i distribuïdor de més de 500 pel·lícules entre l’any 1896 i l’any 1912. Mèliès, gran geni dels efectes especials, sabé aplicar al cinema la tècnica de l’il·lusionisme i de la llanterna màgica.

En aquest mateix espai cultural de Caixa Forum, els nostres alumnes visitaren l’exposició Seduïts per l’art, l’objectiu de la qual és demostrar la relació que hi ha entre les obres mestres de la pintura, de l’escultura i de les primeres fotografies amb l’obra d’alguns fotògrafs contemporanis, amb la sensibilitat contemporània. La coincidència en les fonts d’inspiració és interessantíssima, en aquest sentit.

A migdia aquest mateix grup d’alumnes –és hora de dir que feia aquesta sortida convidat per l’institut i en reconeixement al seu bon rendiment acadèmic— féu cap al Parlament de Catalunya. L’hemicicle, l’escala noble, el corredor dels passos perduts... l’anar i venir de diversos diputats incloent-hi el de l’acalde de Valls, que tingué el detall d’acostar-se a saludar els nostres estudiants— ompliren una bona estona, que resulta alhora informativa i distesa.

Havent dinat i després d’una passejada pel Parc de la Ciutadella, ple de colors de natura primaveral i de claror de tarda llarga, arribà l’hora de tornar cap a Valls. Un dia ben aprofitat.