Visita a BonÀrea de Guissona

2023 03 22 BONAREA 3 RET

L'alumnat de 2n del CFGM Sistemes Microinformàtics i Xarxes i el de 2n del CFGB d’Informàtica d'Oficina, el 22 de març, va visitar les instal·lacions informàtiques, d'enginyeria i industrials de la corporació BonÀrea a Guissona. 

Allà, primer se'ls va explicar el funcionament del departament TI (Tecnologies de la Informació). Des que el 1969 van adquirir el seu primer ordinador de targetes perforades fins avui, que disposen de més de 200 tècnics, la majoria d'ells programadors, l’evolució ha estat molt potent. Algunes dades: 450 servidors, 3 centres de processat de dades (CPD), més de 5500 abonats d'internet i telefonia... BonÀrea ha decidit desenvolupar tots els seus serveis TI de forma autònoma, començant per dissenyar el seu propi maquinari i actualment duent a terme projectes de BigData i Intel·ligència Artificial.

Posteriorment, van visitar la planta de producció i logística on, de forma aplicada, s’observà la implantació dels projectes d'indústria 5.0. BonÀrea, tot i trobar-se en una zona rural, s'ha convertit en un referent tecnològic i en un motor d'ocupació a l'altura de les grans multinacionals.

Per últim, BonÀrea va obsequiar l’alumnat i professorat amb un buffet lliure gratuït al seu famós restaurant ubicat a la mateixa població de Guissona; allà van gaudir de part dels seus productes elaborats a pocs metres del menjador.

Va ser una sortida molt enriquidora en què l'alumnat va veure en directe l'aplicació real d'allò que se'ls explica a l'aula, i també van poder conèixer que  necessària que és la informàtica en un entorn que combina a la perfecció sector primari, secundari i terciari.