Del Guernica al Rey León

2023 02 24 MADRID ret

Alumnes de Batxillerat d’optatives artístiques vam anar a Madrid del 22 al 24 de febrer per fer-hi diverses visites culturals.

A l’arribar a Madrid vam fer la primera visita cultural al museu del Prado on durant dues hores vam poder veure moltes de les grans obres que hi ha exposades; els quadres que més ens van agradar van ser «Las Meninas» de Velázquez i «El jardí de les delícies» del Bosch. A més, vam veure escultures, peces de ceràmica, etc. Al vespre vam fer una ruta guiada pels indrets més destacats de la ciutat: la plaza del Sol, la plaza Mayor, la catedral de la Almudena, el Palacio Real, la plaza de la Villa...

L’endemà vam anar a visitar l’exposició «Todo lo demás» a l’edifici de Correos i tot seguit vam anar al museu Thyssen-Bornemisza. A més de la important col·lecció de quadres de Dalí, Picasso, Mondrian, etc, ens va sorprendre l’exposició «Serpenti» perquè relacionava el món de la moda amb les serps. Després, vam visitar la Real Fábrica de Tapices on ens van fer una visita guiada als obradors per ensenyar-nos la seva manera de fabricar els tapissos. A la nit vam anar a veure l’impressionant musical El Rey León, que ens va enamorar sobretot per l’escenografia.

Les últimes visites culturals van ser el parc del Retiro i el museu Reina Sofía, on ens va impressionar el Guernica enmig de tota la resta d’obres d’art modernes. Al Retiro vam visitar dues extensions d’aquest museu: el Palacio de Cristal i el Palacio de Velázquez.

Tres dies plens de cultura i diversió que van servir per ampliar els nostres coneixements artístics i conèixer Madrid!