Projecte del sistema solar

2022 12 16 Àger DOS GRUPSL'alumnat de 1r d'ESO ha finalitzat el projecte del Sistema Solar, un projecte interdisciplinar que han fet durant aquestes tres setmanes de desembre i en el qual han participat les matèries de Matemàtiques, Socials, Tecnologia, Visual i Plàstica, i Ciències Naturals.

En el projecte han hagut d'assolir diferents reptes i propostes com ara la construcció d’un  sistema solar a escala, un diari de bord, un joc amb l'aplicació Scratch, i han hagut de resoldre diferents activitats de Socials i Naturals sobre les fases de la Lluna, els planetes, les estacions o els moviments de rotació i translació de la Terra.  

Els últims dies l'alumnat va poder aprofundir una mica més en els coneixements d'astronomia visitant el cel nocturn al Parc Astronòmic del Montsec situat a Àger. Els dies 13 i 14 hi van anar els alumnes de 1r d'ESO A, B i E, i el 15 i 16, els de 1r C i D. Allà van fer-hi tres tallers: observació del cel nocturn, construcció d'un planisferi i observació d'un audiovisual al planetari. Un dels moments estel·lars va tenir lloc al planetari quan, després de realitzar l'activitat, es va obrir la cúpula mòbil de 12 metres de diàmetre cosa que deixà al descobert el cel real; fou un moment màgic. L'endemà van poder gaudir d'una excursió pels entorns del monestir de les Avellanes, lloc on estava situada la casa de colònies.

 

 

 

 

 

 

Àger - 1r d'ESO A, B i E

Àger - 1r d'ESO C i D

Projecte