MakerFest, professorat FP amb la indústria 4.0

2022 11 17 MAKERFEST 1El passat 17 de novembre una delegació formada pels companys del departament de fabricació mecànica, van assistir a la jornada del MakerFest, organitzada per FuturaFP. Durant la Jornada, van poder visitar les instal·lacions del DFactory, situat a la zona franca de Barcelona.

Allí van poder estar en contacte directe amb empreses que estan revolucionant la realitat industrial en la implementació de tecnologies 4.0. Aquests tipus de tecnologies estan enfocades a la fabricació de components mitjançant fabricació additiva, l'ús de realitat virtual en entorns formatius i laborals. També es presentaren projectes innovadors per a la implementació de la fabricació digital en l'àmbit ciutadà, creant així el que es podria dir, les biblioteques del segle XXI.

Aquest esdeveniment, suposa una oportunitat a escala de centre per tal de mantenir l'acció docent enfocada als reptes industrials del futur, dotant d'idees el professorat per a implementar aquests tipus de tecnologia a l'aula i donant un punt de vista actualitzat de quin és el futur immediat de les sortides professionals del futur.