Un ‘Romeu i Julieta’ especial per als alumnes de Batxillerat

2022 11 09 TEATRE BCN ret

El 9 de novembre els alumnes de Batxillerat de l’Institut vam assistir, al matí, a l'obra de teatre Romeu i Julieta al Teatre Poliorama de Barcelona i, a la tarda, vam gaudir d’una visita guiada al Born, Centre de Cultura i Memòria. Aquesta sortida fou organitzada pel Departament de Llengua Catalana.

En primer lloc, després d’esmorzar, al Teatre Poliorama vam veure el clàssic de William Shakespeare Romeu i Julieta, interpretat per diversos actors catalans en una versió contemporània, però mantenint la bellesa de la paraula de Shakespeare i l'essència clàssica de l'obra. Els joves Romeu i Julieta s'enamoraran i posaran en risc les seves vides, convertint així el seu amor en un crit desesperat per deixar en evidència l'absurditat de l'odi que enfronta les seves famílies. 

L’adaptació modernitzada que ha fet la companyia La Brutal, amb el director David Selvas al capdavant, està interpretada per uns espectaculars actors, alguns de ben coneguts per sèries de TV3: Emma Arquillué, Guillem Balart, Anna Barrachina, Albert Baró, Nil Cardoner, Pau Escobar, Adrian Grösser, Xavi Ricart i Andrew Tarbet.  En general va agradar moltíssim l’obra i, a més, ens va sorprendre el muntatge, amb música moderna i vestuari actual. 

A la tarda, dividits en diversos grups, vam visitar, al Centre de Cultura i Memòria El Born, les restes del barri del Born que va ser enderrocat durant la Guerra de Successió. Aquesta visita guiada ens va ser de gran utilitat per conèixer amb més profunditat la Barcelona viva i dinàmica de principis del segle XVIII, especialment els anys 1700 i 1714, tot trepitjant les ruïnes dels carrers de la ciutat que van resistir el setge de les tropes espanyoles de Felip V fins a l’assalt final i la capitulació de l’11 de setembre. Els guies ens van explicar com era la Barcelona del 1700, l'estil de vida, els gremis, etc.  El Born CCM conserva l’estructura de l’antic mercat del Born, que va ser un dels primers edificis de l’arquitectura de ferro i vidre durant els anys seixanta. 

Finalment, i donant per acabada aquesta sortida, vam tornar a Valls emocionats d’haver pogut reviure la història d’amor més famosa de tots els temps, i amb nous coneixements sobre la Barcelona de l’any 1714.

Martina Dalmau, Alba Escandell, Lucía López, Íngrid Mayoral i Paula Suàrez - 1r de Batxillerat