Visita a l'empresa Plàstics Clofent

2022 10 17 plàstics clofent 2 El passat 17 d’octubre, els alumnes de 2n del CFGS de Disseny de Fabricació Mecànica i Programació de la producció en Fabricació Mecànica van visitar l’empresa Plàstics Clofent. Ubicada al polígon industrial de Valls, l’empresa és un referent de la ciutat en els processos de fabricació per injecció de plàstics. 

Els alumnes van tenir l’oportunitat de veure les característiques dels plàstics emprats en aquest procés productiu, especialment importants al camp de Tarragona i en el sector petroquímic. També van obtenir una detallada explicació del funcionament dels diferents tipus de tecnologies de motlles, la maquinària d’injecció, i van poder veure en directe el procés de fabricació i l’aprofitament dels sobrants generats.

A continuació, van analitzar els defectes productius més comuns, com detectar-los i quines són les possibles causes i solucions. Per acabar, l’alumnat va comprendre i analitzar la tasca de gestió de la producció, i va veure diverses tasques de postprocessat, com ara l’embalatge i la maquinària automatitzada per realitzar aquesta feina.

Finalment, aprofitem aquest espai per agrair al Sr. Jordi Clofent, director general de l’empresa, i als integrants del seu equip de treballadors, l’acollida que vam tenir durant tota la visita i la dedicació al nostre alumnat, que va considerar que havia sigut una visita molt profitosa i educativa.

2022 10 17 plàstics clofent 1