CFGS de Transport visita el Port de Tarragona

2022 10 14 port tgn 4 ret

Els alumnes del cicle superior de Transport i Logística van visitar el 13 d'octubre les instal·lacions del Port de Tarragona. Aquesta activitat fou organitzada pel centre, conjuntament amb la Cambra de Comerç, i amb la col·laboració del Port.

Carles Soler, responsable de l'empresa, va fer la visita guiada durant el trajecte en “golondrina” per veure els diversos molls: el de les mercaderies a granel, el de contenidors, el de productes químics, el de viatgers i el de siderúrgia o moll de Lleida. Van observar la grandària dels vaixells, com treballen i el procés de descàrrega.

El moll de contenidors no estava operant, però els van explicar com funciona en un dia de treball habitual: Com amarren els vaixells, com es descarreguen i quines són les principals destinacions. Una curiositat és que Tarragona és un dels dos únics ports autoritzats per exportar animals vius.

El moll dels productes químics els va impressionar ja que està ple de canonades per a la càrrega i descàrrega dels productes ja que els productes procedents de la petroquímica ho fan a través de tubs soterrats i es carreguen directament al vaixell.

En el moll de carbó els explicaren que cal mullar-lo amb aigua per compactar-lo i poder-lo carregar. 

Finalment, van visitar el Museu del Port, on van conèixer com eren les tasques que es feien abans que la tecnologia canviés l’aspecte del Port; va ser un viatge en el temps a través del transport i la logística del mar.