Visita al Port de Tarragona

2022 05 12 PORT TGN 1 RET

Els alumnes de 1r i 2n del CFGM Sistemes Microinformàtics i Xarxes, i els de 1r del CFGB d’Informàtica i Oficina, han visitat aquest matí les instal·lacions informàtiques del Port de Tarragona. 

Allà, primer els ha rebuts el director i el responsable de Sistemes d'Informació, que els han explicat què és el Port, com funciona i quins són els reptes tecnològics a què s'enfronten com a Port i com a Sistemes d'Informació. 

Posteriorment, han visitat el CPD (Centre de Processament de Dades) i els han explicat tant els components que el formen com el funcionament i les diferents mesures de seguretat que hi tenen.

Per últim, han gaudit d'un viatge amb golondrina, des d'on han tingut una visió diferent del Port, apropant-se més als diferents tipus de vaixells que s'hi poden veure maniobrar i les diferents naus d'emmagatzematge de la gran varietat de recursos amb què s'opera al Port de Tarragona.

Ha sigut una sortida molt enriquidora en què l'alumnat ha pogut veure en directe l'aplicació real d'allò que se'ls explica en el seu dia a dia a l'aula, i també han pogut conèixer com de necessària és la informàtica en un entorn com el del Port de Tarragona.