No va estar malament fer una sortida amb la Marta Alonso i la profe de Reli, la Montse Fabà; tot i que ens controlaven, ens deixaven fer, sense insistir massa.
A diferència d’altres anys, ens deien uns companys de 2n d’ESO, no pujàrem a peu des de l’estació d’autobusos fins a la Catedral, sinó que vam agafar l’autobús des de l’estació fins a la vora de l’Hotel Tàrraco. Això d’anar amb bus tots junts també va ser divertit!
El Museu ens el va explicar la Mireia. Primer, la sala de les postals de Nadal; desprès, l’espai dedicat als diferents textos i edicions de la Bíblia, la part de la Geografia de Palestina, i el passadís de la Creació del món. Creat el món, ens vam introduir a la sala de l’Antic Egipte, on els jueus van passar de ser homes i dones lliures a ser esclaus. Però aleshores va aparèixer Moisès i els va alliberar de l’esclavatge! Ho vàrem reviure travessant el passadís del Mar Roig. Un cop a l’altra riba del mar entràrem a la sala dels anys de desert, presidida pel Tabernacle.
El cristianisme primitiu de l’època de Jesús és rememorat a una gran sala on trobem coses molt curioses: una paret autèntica del Temple romà d’August, una maqueta molt gran, en alabastre, del Temple de Jerusalem, del qual avui dia només queda a Israel el Mur de les Lamentacions, objectes del ritual jueu de l’època que encara avui utilitzen, la reproducció d’una casa semblant a com seria la casa dels pares de Jesús, una còpia de la Síndone “Santa” pels creients o Sant Sudari i, a la darrera sala del Museu, una reproducció de l’Església que va conèixer Fructuós, bisbe de Tàrraco del segle III i d’alguns elements de les Catacombes de Roma.
Tant sigui des d’un punt de vista de fe com des d’un punt de vista cultural, el Museu Bíblic, conduït per arqueòlegs, és una eina interessant per conèixer una part del judaisme i del cristianisme que ha arrelat en la nostra cultura.
Alumnes de 1r d’ESO - Religió