L’Institut, ponent de la XV Jornada de qualitat a l’ensenyament

Concretament, sis professors del centre, entre ells el director i la coordinadora pedagògica, participaren en aquesta Jornada a l’Hotel Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona. A més, el director va ser ponent en una taula de debat durant l’espai del work-cafè; el tema de debat va ser: “L’Institut d’FP del segle XXI”. La coordinadora pedagògica també va ser coordinadora, en aquest cas, del taller: “El pla de màrqueting intern i extern”.

Aquesta XV edició de la Jornada de Qualitat a l’Ensenyament va posar el focus dels debats en la importància que tenen l’organització i la gestió dels centres educatius per aconseguir que el conjunt de persones, de polítiques, d’estratègies i de recursos estiguin alineats per permetre assolir resultats excel·lents que siguin sostenibles al llarg del temps.

Participaren en la Jornada al voltant de 700 professors i directius de centres d’arreu de Catalunya. La ponència marc d’enguany va ser: “L’ètica com a principi de la gestió de l’organització”, i va anar a càrrec de Begoña Roman, professora agregada de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona i presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials a Catalunya.

 

work cafè qualitat 2

 

L’Institut participa des del curs 2002-03 en el programa de Qualitat i Millora Contínua del Departament d’Ensenyament. Aquest programa es proposa el repte de la recerca contínua de reconeguts models de gestió internacionals, per configurar un model propi innovador que asseguri que les nostres escoles disposin de referents de gestió per assolir els objectius proposats pels diferents projectes educatius.

El desenvolupament del Programa de Qualitat i Millora Contínua es fonamenta en el treball a través de xarxes de centres, organitzades per nivells de desenvolupament del seu sistema de gestió.

 

work cafè qualitat 3