Sortida a Bilbao

Del 28 al 30 de maig, els alumnes de CFGM de Mecanització, Soldadura i Comerç, i els alumnes de l'assignatura de Dibuix Tècnic de 1r de Batxillerat, van fer una sortida cultural a Bilbao.

El primer dia, visitaven el Museu Chillida, on bona part de l'obra és exposada a l'aire lliure en una finca familiar de 12 hectàrees; un fill de l'artista va acompanyar els nostres alumnes i el professorat durant tot el recorregut i els va fer tota mena d'explicacions sobre l'obra i sobre l'autor. Finalitzada la visita, van anar a dinar al centre històric de Sant Sebastià, on molts van optar per degustar les típiques tapes. Després encara van tenir una mica de temps lliure per visitar diferents indrets de la ciutat com ara la platja urbana de la Contxa, el Palau de Congressos i auditori Kursaal, la catedral del Bon Pastor, el port, etc. A mitja tarda van marxar cap a Bilbao, on es van allotjar a l'alberg Bilbao situat a la part alta de la ciutat des d'on van poder gaudir d'una magnífica panoràmica.

El segon dia, els grups de Mecanització, Soldadura i Dibuix Tècnic van visitar la fira BICMH (Biennal Espanyola de Màquines i Eines), on conegueren les darreres novetats relacionades amb els seus estudis. Més de 7000 estudiants d'arreu d'Espanya van visitar aquest any la fira. Per la seva banda, els alumnes de Comerç van visitar un institut on també s'imparteix aquesta branca i, acompanyats per alumnes i professors d'aquell centre, van assistir a una conferència a la Cambra de Comerç de Bilbao. Allà, els nostres alumnes i professors també van oferir als assistents algunes dades del nostre centre i els explicaren els principals costums i tradicions de la nostra ciutat –castells, calçotada, etc. A la tarda, continuaren la jornada fent una visita tècnica per alguns comerços especialitzats de la ciutat.

El darrer dia al matí, per cloure la sortida, van fer una visita guiada al Museu Guggenheim, on visitaren l'exposició permanent i la temporal El mirall invertit de David Hochney. Posteriorment encara van tenir una mica de temps lliure per visitar el centre històric de la ciutat. Després de dinar van emprendre el viatge de tornada.

Com a conseqüència del gran èxit de participació i l'aprofitament tècnic que l'alumnat n'obté, aquesta sortida s'ha convertit en un clàssic al nostre Institut, ja que es fa cada dos anys coincidint amb la fira BICMH.