Lliurament del premi a Berta Lascuevas

Berta Lascuevas de 2n de Batxillerat de l’Institut Jaume Huguet va rebre de mans de Montse Vehí, responsable de l’AEPECT Catalunya, el diploma acreditatiu. Al mateix temps li va fer extensiu el premi més valuós, que suposa la matrícula gratuïta a la URV per al curs vinent, de part de la vicerectora d’aquesta universitat. Tot seguit, se li va lliurar l’Atles Geològic de Catalunya, de part de l’Institut Geològic de Catalunya.

FOTO OFICIAL

A més, durant el mes de març, gaudirà d’una sortida de camp al Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central, el qual inclou singularitats excepcionals com les Coves del Toll i les Coves del Salnitre, o els relleus actuals dels antics deltes de Montserrat i Sant Llorenç de Munt, dos parcs naturals de peculiar paisatge.

A continuació, va tenir lloc la conferència “Lliçons del terratrèmol de Lorca 2011”, a càrrec dels geòlegs Pedro Alfaro García, de la Universitat d’Alacant, i Juan Antonio López Martín, de l’IES Ramon Arcas, de Lorca. Aquesta conferència fou molt ben valorada pels assistents ja que fou una exposició magistral i molt didàctica. Es tractava d’un fenomen proper en el temps i en l’espai, i va ser explicat per uns catedràtics coneixedors de la matèria i per gent que el van viure en directe. Per tot plegat, va ser un relat de magnífic contingut i amb un entranyable testimoni de tot el que va representar el terratrèmol d’aquella localitat.

En finalitzar l’acte, la coordinadora de l’AEPECT Catalunya va parlar amb la Berta i els altres dos finalistes per recordar-los que participarien, el dia 29 de març, en les Olimpiadas Nacionales a Toledo, en representació de Tarragona, que formarien equip i que els acompanyaria el professor Jordi Tuset de l’Institut Jaume Huguet.

premi berta