Isona Ferré, beca Teen Fact-Checking 

Isona Ferré Cebrian, alumna de 2n de Batxillerat del nostre institut ha aconseguit una de les 10 beques Teen Fact-Checking Networking que es concedeixen a tot l’Estat espanyol per treballar en la verificació de notícies falses.

La beca Teen Fact-Checking Networking és una beca nivell estatal impulsada per Verificat i MediaWise amb el suport de Mobile World Capital Foundation amb una compensació econòmica de 405 euros per participant. Aquesta beca es convoca per a joves entre 15 i 19 anys, i només 10 de tot l'estat són seleccionats perquè aprenguin a verificar notícies i després publiquin les seves investigacions a les xarxes socials durant quatre mesos. D'aquesta manera els joves seleccionats passen a formar part d'una xarxa internacional de joves fact-checkers que ja opera als Estats Units, Alemanya, Índia i Brasil. 

Durant aquests quatre mesos, els participants formen part d'una redacció dirigida per un fact-checker professional de Verificat, la primera organització de fets de Catalunya. Els participants, mitjançant un verificació al mes que consta d'una entrega de projecte setmanal, aprenen tècniques i eines digitals per a verificar informació, formació sobre la investigació de rumors falsos i la publicació dels seus projectes en les xarxes socials dels organitzadors.

En aquest enllaç en trobareu més informació.

Enhorabona, Isona!