#24InnovaBCN

2024 03 21 24INNOVABCN Sarah Martínez, alumna del CFGS d’Administració i finances, i Gabriel Lajos, del CFGS de Disseny en fabricació mecànica, van participar en la cinquena edició del 24 hores d’Innovació CaixaBank Dualiza que se celebrà els dies 21 i 22 de març al Disseny Hub Barcelona.

Aquesta activitat l’organitza el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i CaixaBank Dualiza. Van estar acompanyats per Laura Solé, professora del departament d’administració i gestió, que va assumir el rol de dinamitzadora d’un dels equips que van treballar per donar resposta al repte.

Aquest esdeveniment pretén donar a conèixer la capacitat de l’alumnat de formació professional per a respondre reptes de primer nivell plantejats per empreses implantades a Catalunya com ara Aigües de Barcelona, Ametller Damm, BonÀrea, Cellnex, DSV, Eurecat, FGC, Hospital Clínic, Imagin, Intermon Oxfam, NTT Data, Sopra Steria i TMB.

En aquesta cinquena edició, hi van participar 24 empreses i més de 70 centres educatius de Catalunya, el País Valencià i fins i tot un d’Holanda. 

InnovaBCN

En aquest esdeveniment, des de la seva primera edició, hi han passat més de quatre mil persones amb l'objectiu de mostrar la capacitat dels estudiants de Formació Professional per a respondre a reptes de primer nivell plantejats per empreses implantades a Catalunya, i fer-ho amb la proposició de solucions que en moltes ocasions acaben per implementar-se de mode real en les pròpies empreses participants.

La innovació impulsada pels estudiants de la Formació Professional ha permès que moltes de les solucions plantejades en aquest 24 hores d'innovació hagin estat implementades per les pròpies empreses. Un exemple destacat és l'acció que es va dur a terme en el passadís subterrani de connexió del metro de Barcelona amb Passeig de Gràcia, on els estudiants van proposar instal·lar una fotografia gegant que englobés totes les imatges dels edificis del passeig, convertint així el recorregut llarg i monòton en una experiència visual més agradable.

D'altra banda, Aigües de Barcelona va incorporar el sistema ideat durant l'esdeveniment per a optimitzar la càrrega i descàrrega de bidons pesats en les furgonetes de servei, millorant així l'eficiència i la seguretat en les operacions diàries.

CaixaBank Dualiza

CaixaBank Dualiza és el compromís de la Fundació per la Formació Dual CaixaBank amb la promoció i la difusió de la Formació Professional, així com del paper fonamental que aquesta modalitat formativa ha de jugar en el futur de la nostra societat.

Només a través de més formació es pot aconseguir una societat més cohesionada en la qual es redueixin les desigualtats.

Per a això, CaixaBank Dualiza dona suport a les demandes dels docents i dels centres educatius i treballa amb empreses per a la capacitació dels futurs professionals i la millora de la seva ocupabilitat.

Des del seu inici, tota la seva activitat ha beneficiat a gairebé 35.000 estudiants, 3.700 empreses i 2.500 centres educatius.

2024 03 21 24INNOVABCN