Juan Manuel Echeverri guanya el Catskills de soldadura

Els dies 7 i 8 de juny es va fer a l’Institut el campionat català de formació professional Catskills de Soldadura. Va guanyar l'alumne  del nostre centre Juan Manuel Echeverri i, per això, representarà Catalunya al campionat SpainSkills de Madrid. Amb un resultat molt ajustat, en segona posició, es classificà l'alumne Nacho Roldan de l'Institut Pere Martell, i en tercera posició, l'alumne Joan Ramon Muns de l'Institut la Garrotxa. Hi van participar alumnes de sis centres d'arreu de Catalunya. 

La correcció de les proves la van fer tècnics de l'Institut Tècnic Català de la soldadura i l'empresa d'inspeccions OCA. Es va comptar, a més, amb la participació de l'empresa de simuladors de soldadura SEABERY que organitzà una prova de simulació per realitat augmentada. L'alumne Enric Miralpeix de l’Institut El Palau, es va adjudicar el premi d’aquesta prova de simulació. 

Cal agrair la feina i l'esforç dels participants i els seus tutors, i la implicació de les empreses col·laboradores.

El Departament d'Educació va escollir les instal·lacions relacionades amb els cicles formatius de Fabricació Mecànica de l'Institut Jaume Huguet, ja que en va valorar el grau d'adaptabilitat, l'alta qualitat dels equipaments tecnològics (ja que feia poc que s'havia renovat part de la maquinària i dels equipaments), i la connexió amb el teixit industrial relacionat amb el món de la fabricació mecànica; també cal tenir en compte la bona predisposició del seu equip humà per tirar endavant aquesta iniciativa.

Enhorabona a tots els participants!