Destacat talent individual al Catskills de disseny mecànic CAD

El passat divendres 9 de juny, l'Institut va ser testimoni d'un impressionant encontre d'habilitats tècniques al campionat Catskills de disseny mecànic CAD. Després d'una avaluació minuciosa, els guanyadors van ser: 1r, Xavier Bielsa de l'Escola Professional Salesiana de Barcelona; 2n, el nostre alumne Nil Bellido i 3r, Xanthin Pierre Valéry de l'Institut Jaume Mimó de Cerdanyola del Vallès.

Estudiants de diferents centres de Catalunya es van congregar per demostrar la seva destresa en el disseny mecànic. La competició consistia en la creació individual, utilitzant els programari CAD Solidworks Autodesk Inventor, d'un procés automàtic en 3D capaç de subministrar peces a un centre de mecanitzat. Els participants, prèviament seleccionats en les rondes classificatòries, es van enfrontar a un desafiament tècnic que posava a prova la seva creativitat, habilitats en CAD i capacitat per dissenyar solucions automatitzades.

L'esdeveniment, organitzat pel nostre centre en col·laboració amb empreses locals, tenia com a objectiu seleccionar l'alumne que representarà Catalunya al concurs estatal l'any vinent. El campionat va ser un autèntic desplegament de talent individual, ja que cada estudiant tenia la tasca de dissenyar, modelar i simular el procés automàtic. Les habilitats tècniques i la capacitat per resoldre problemes van ser posades a prova i es va generar un ambient d'emoció i competència sana.

El campionat Catskills no només va destacar el talent individual dels joves dissenyadors, sinó que també va subratllar la importància de l'educació tècnica i el foment de les vocacions científiques en l'àmbit educatiu. Cal agrair la tasca desenvolupada pels tutors dels diferents centres, que han aconseguit que l'alumnat tingui un gran nivell que permet somiar amb una gran feina al campionat estatal.

Enhorabona a tots els participants!