Sant Jordi 2023

IMG 9322 RET

Com que enguany la Diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, va ser diumenge, les activitats de celebració al centre les vam repartir en dos dies.

El dia 21, la direcció del centre va obsequiar, com cada any, el professorat i personal no docent, amb una rosa, tal com marca la tradició.

El dimarts 25, vam fer la resta d’actes culturals i literaris. De bon matí ja es va trobar l'Itinerari Poètic i Narratiu a la web (aquí el teniu); enguany ja és la vint-i-sisena edició d’aquest recull dels treballs premiats en els certàmens literaris de català i castellà d'aquest curs.

Ja fa molts anys que el Departament de Llengua catalana ofereix un Regal de poesia pels diversos espais de l’Institut. Diversos rapsodes, acompanyats de música, van recitar poemes a la comunitat educativa.

 

L'alumnat de 1r de Batxillerat va assistir a l’espectacle "Qui no plora, no mama", una narració literària a càrrec de Jordina Biosca; és una col·laboració educativa i pedagògica que proporciona l'Editorial Teide al nostre centre pel fet d’haver adoptat el seu material educatiu durant aquest curs.

 

L’acte de repartiment de premis del Concurs Literari es va fer al Centre Cultural de Valls i hi assistiren els grups d’ESO i BAT. L’acte va ser presentat per Miquel Rubió i Iris Muñoz. Es va iniciar amb la lectura per part de la professora del Departament d’Educació Física Kira Menén del pòrtic del recull de poemes i narracions d’aquest any, que ella mateixa ha escrit amb motiu de la seva jubilació a finals d’aquest curs.

Els premiats, tant en català com en castellà, els trobareu aquí; tots els premis són gentilesa de l’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Institut. A més de lliurar els diversos guardons de prosa i poesia, durant l’acte es van llegir els poemes guanyadors en les diferents categories, amb l’acompanyament al piano de l’alumna de 2n de Batxillerat Raquel Armengol. També es va projectar el vídeo que les alumnes de 1r de Batxillerat que fan Arts escèniques van preparar amb motiu de la Diada de Sant Jordi i que trobareu aquí. Ha sigut dirigit per la professora Claustre Pallarés i el professor Joan Mestre n’ha fet el muntatge d’imatge i so.

A continuació, es lliuraren els premis de disseny:

-Millor disseny per a l’agenda del proper curs: Alba Fàbregas Farré de 1r Bat B

-Millor disseny de la portada de l'Itinerari Poètic i Narratiu de Sant Jordi: Leyre Clara Salinas Galiano de 4t ESO B

Després es van projectar les fotografies premiades en el concurs de fotografia ambiental que organitza la comissió d’Escoles Verdes  i es lliuraren els premis corresponents. Enguany el concurs tenia com a tema “Cooperativisme: només si cooperem entre nosaltres podrem resoldre la problemàtica mediambiental actual”. Els premiats foren:

-Categoria 1 (alumnat d’ESO): Sergi Cano Miquel de 1r ESO

-Categoria 2 (alumnes de batxillerat i cicles formatius): desert

-Categoria 3 (professorat, personal administratiu i famílies): un empat per a les fotografies de les professores Sanae El Hamdaoui i Maribel Cazorla.

Una novetat d’enguany va ser el concurs de disseny d’adhesius del kart elèctric que forma part del projecte multidisciplinar dels alumnes de 2n curs del cicle superior de Fabricació Mecànica. El premiat va ser Pau Sánchez Gasque de 4t ESO A.

I, després de la fotografia final amb tots els premiats, es va cloure l’acte.