Premi de Recerca Jove per a Roger Valls

2021 06 04 PREMI ROGER 2Roger Valls Montserrat, alumne de Batxillerat de l’Institut el curs passat, ha guanyat un dels Premis de Recerca Jove 2021 que convoca la Generalitat de Catalunya i que està dotat amb 850€. El seu treball Evolució socioeconòmica dels establiments comercials del Pla de Santa Maria ja havia obtingut el V Premi Josefina Cardó de recerca de batxillerat de l’Institut d’Estudis Vallencs (IEV)

El treball de recerca que el Roger va presentar durant el curs 2020-21 i que va ser tutoritzat per la professora Neus Salvat Arbós, explica l’evolució econòmica i social dels establiments comercials del Pla de Santa Maria des de finals del segle XIX fins a les dues primeres dècades del segle XXI, concretament entre els anys 1898 i 2020. L’objectiu que es va proposar era el d’analitzar per què hi havia menys comerços al Pla de Santa Maria l’any 2020 mentre que la població havia augmentat,  i també quina havia sigut l’evolució dels establiments del poble per adaptar-se a la societat actual. Va fer una important recerca documental, fotogràfica i oral per aconseguir extreure’n conclusions econòmiques i socials.

Els Premis de Recerca Jove (PRJ), coneguts abans com a premis CIRIT, són convocats cada any pel govern de la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) amb l’objectiu de despertar vocacions científiques entre els joves estudiants del país. Enguany s’han premiat els treballs presentats durant el curs 2020/21.

Enhorabona, Roger, per aquest important reconeixement!