Martí Martínez i Miquel Marco guanyen el Catskills de Robòtica Mòbil

2021 06 22 robòt mòbil 4 Martí Martínez i Miquel Marco, alumnes del CFGS de Robòtica i Automàtica del nostre centre, van guanyar la competició CatSkills 2021 de robòtica mòbil. Els guanyadors participaran a final d’any en l’edició estatal Spainskills, que previsiblement es farà el  desembre a Madrid. Hi van participar tres centres de Catalunya, els instituts Llefià de Badalona, Montilivi de Girona i el nostre.

Durant tota la jornada de la competició, el 22 de juny, els participants van posar a prova les seves habilitats per a programar dispositius robòtics mòbils. Aquesta disciplina porta a generar solucions de mobilitat autònomes aplicables a la producció, logística i serveis. Per la seva tipologia, la competició està recomanada per a l’alumnat de les famílies d’Electricitat i Electrònica i les d’Informàtica encara que hi pot participar qualsevol família professional.

En aquesta ocasió, els robots de la competició han comptat amb una plataforma de programació programada amb LabView i un grup motor disposat en tres eixos i això ha resultat molt atractiu per les possibilitats de resolució dels programes i exercicis. 

Durant la jornada es van fer unes proves de connexió i control que van determinar el resultat de la competició. Els centres Llefià i Montilivi participaven per primera vegada en aquesta modalitat, amb un participant per centre. La jornada es va caracteritzar per un ambient de treball proactiu i els participants van deixar de banda la rivalitat i van gaudir de l’experiència dels skills.

Finalment, els nostres alumnes Martí i Marco van aconseguir la victòria fent un moviment de seguiment decisiu en l’última prova. En segona posició, va quedar l’alumne Mohamed Zannouti, de l’Institut Montilivi de Girona, amb una actuació destacable al caracteritzar una recuperació del sistema en temps rècord, cosa que li va donar possibilitats de disputar el títol a l'última prova. En tercera posició, es va produir un doble empat entre l’alumne Iván Vázquez de l’Institut Llefià i el Roger Andavert, del Jaume Huguet.

Des del centre volem donar l’enhorabona a tots els participants. Gràcies també als tutors, que han acompanyat els alumnes en els entrenaments i les jornades. I també, gràcies, especialment, a l’organització i a l’equip de l’Institut que hi ha col·laborat. A més, volem convidar-vos a seguir els nostres alumnes i a participar a les properes edicions.

Enhorabona per la victòria, Martí i Miquel!