Adrià Delgado, Premi Espiral 2019

PREMI ESPIRAL RETEl professor de Tecnologia del centre, Adrià Delgado, va guanyar el primer premi (la baldufa d’or) dels premis Espiral 2019 en la modalitat de tendències en perspectiva. La cerimònia d’entrega dels guardons es va celebrar el passat 15 de juny a Madrid i el va guanyar per l’experiència “Programació i ús de xat bots amb Telegram” -que ja us hem explicat durant aquest curs-, la qual desenvolupa a les seves classes de Tecnologia a l’Institut.

La cerimònia d’entrega dels guardons es va celebrar el 15 de juny a Madrid. L’objectiu dels premis Espiral és valorar la importància i repercussió de les bones pràctiques educatives basades en eines digitals, d’acord amb les tendències marcades per ODITE (l’Observatori d’innovació i tecnologia educativa).

L’objectiu dels premis Espiral és valorar la importància i repercussió de les bones pràctiques educatives basades en eines digitals, d’acord amb les tendències marcades per ODITE (Observatori d’innovació i tecnologia educativa).

Espiral és un col·lectiu de professorat, de persones amb formació tècnica, investigadors, estudiants i entitats, interessat en la promoció i l’aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació a l’educació (TIC). Neix l’any 1989 com a grup de treball dins de l'Associació de Tècnics d’Informàtica (ATI), i des de 1993 és una associació professional independent.

 Els xat bots

Els xat bots són programes destinats a mantenir comunicacions amb els humans per respondre a preguntes i poden aportar continguts assignats o preprogramats (una màquina virtual que ofereix una comunicació instantània de forma coherent). Els alumnes poden programar i crear xat bots per adquirir algunes competències i habilitats bàsiques necessàries per desenvolupar-se en la societat.