Guillermo Martínez es prepara per al WorldSkills de Kazan

L’objectiu era posar a punt la logística de la competició de Kazan, la ciutat russa on viatjarà la darrera setmana d'agost per competir en el certamen Worldskills 2019, el campionat mundial de formació professional. El Guillermo, que competirà en la seva especialitat de Mecanitzat amb fresadora CNC, va aprofitar els dos dies a Madrid per conèixer la resta de companys d'altres indrets de l’Estat espanyol que l'acompanyaran com a representants de la formació professional espanyola.

Aquesta activitat, conjuntament amb la formació que rep d'alumne a l'Institut, està finançada pel Ministerio de Educación y Formación Profesional i el Fons Social Europeu, i s’emmarca dins el pla de treball que es complementarà amb una estada a Alemanya durant la segona setmana de juliol, estada gentilesa del patrocinador de la competició WorldSkills i que els permetrà de conèixer la maquinària i els equipaments amb els quals competirà a Rússia.

Les competicions de formació professional potencien l'excel·lència de les diferents especialitats o skills, i en les diferents fases es classifiquen els millors, i la dificultat i el nivell dels competidors es va incrementant. És per això que el bagatge que assolirà l'alumne amb aquesta participació revertirà tant en la seva qualificació professional, com en la del professorat de l'institut que disposarà d'estratègies per conduir aquesta preparació i que, alhora, revertiran en tot l'alumnat de la família professional de fabricació mecànica.

Molta sort i bona feina, Guillermo!