Guillermo Martínez, medalla d’or SpainSkills

El Guillermo ha representat Catalunya en l’edició de l’SpainSkills celebrada a Madrid entre el 26 i el 30 de març; hi ha participat perquè, el passat mes de juny, havia superat la resta de participants d’instituts de Catalunya i, per tant, passà a formar part de la selecció catalana de Formació Professional Catskills.

La formació professional de Valls havia obtingut diversos reconeixements en edicions anteriors de l’SpainSkills, la competició espanyola de formació professional que organitza el Ministerio de Educación cada dos anys a Madrid. Així, en la mateixa especialitat que el Guillermo, altres alumnes del nostre centre ja havien obtingut una medalla de plata i una altra de bronze, però mai havien pogut obtenir l’or. En la formació professional industrial, i més concretament en mecanitzat CNC, guanyaven de forma recurrent els representants de la Formació Professional del País Basc, ja que aquesta formació es troba molt vinculada a les empreses d'aquell territori i està molt arrelada a la cultura de la societat basca.

 

MEDALLA DOR MADRID tots

 

Enguany el Guillermo Martínez, amb encara no 22 anys, que ja havia cursat el CFGM de Mecanització al nostre institut, i que ara està a punt d’acabar el CFGS de Disseny en Fabricació Mecànica, després de moltes hores de preparació amb el seu tutor, el professor Josep M. Magrinyà, va fer de forma impecable el “Test Project” que l’organització va proposar en la competició de Madrid. Així, a partir de la preparació feta a l’Institut, va aconseguir que la formació professional catalana mostrés la seva millor imatge i assolís la primera posició entre els 14 participants de diferents indrets d’Espanya i, per tant, també va aconseguir desbancar del primer lloc del podi l’equip de la formació professional basca.

 

MEDALLA DOR MADRID guanyador i profe director

 

Aquesta medalla d’or, i la primera posició, permetran al Guillermo de competir amb els millors del món en el campionat WorldSkills Kazan 2019 entre el 22 i el 29 d’agost, i també de competir en el campionat EuroSkills a la ciutat austríaca de Graz entre el 16 i el 20 de setembre de 2020. És per això que ara començarà diferents estadis de preparació per familiaritzar-se amb la maquinària i els equipaments internacionals. Aquesta preparació també revertirà en les directrius tècniques i de formació que s’imparteixen al nostre centre, ja que situarà la nostra formació industrial en el nivell més alt internacionalment.

 

MEDALLA DOR MADRID guanyadors catskills

 

Juntament amb el Guillermo, també van participar a Madrid el Xavier Insa, en l’especialitat de Disseny Industrial CAD, i en la demostració de robòtica mòbil, el Daniel Sanjuan i l’Eloi Vives, que van ser acompanyats dels professors del centre Josep M. Magrinyà, Lleonard Ruiz, Daniel Flores i Raül Garcia.

La cerimònia de cloenda i lliurament de medalles de la competició SpainSkills 2019 es va dur a terme a l’auditori d’IFEMA, el dissabte 30 de març. Hi va assistir el director del centre, Josep M. Soler, que va traslladar el reconeixement de tota la comunitat educativa de l’Institut al professorat i a l’alumnat que durant aquesta darrera setmana de març van representar-nos a Madrid.

En total la delegació catalana va aconseguir 7 medalles d’or, 1 de plata i 3 de bronze en aquesta competició. El subdirector general de Programes i Projectes de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya, José Antonio Andrés, present també a la cerimònia de cloenda, va felicitar tot el professorat i l’alumnat de l’Institut i, especialment, el Guillermo, i el va encoratjar a seguir treballant en el repte del WorldSkills 2019.

Enhorabona, Guillermo, i et desitgem molts èxits en les properes competicions, WorldSkills a Kazan i EuroSkills a Graz!

 

MEDALLA DOR MADRID exhibició electric

 

MEDALLA DOR MADRID auditori

 

MEDALLA DOR MADRID autoritats

MEDALLA OR MADRID treballant 2