Campionat català de fabricació mecànica a l'institut

Quatre alumes dels cicles formatius de Fabricació Mecànica de l'Institut es classificaren en primera posició en la segona edició del campionat de Catalunya d'FP Catskills, en les especialitats de polimecànica, disseny de producte industrial CAD i mecanitzat amb torn i fresadora CNC, cosa que els permetrà representar Catalunya en el campionat espanyol WorldSkills Spain. Els guanyadors foren Joan Rovira, Jaume Rosich, Roger Vives i Pere Lluís Sabidó. Aquesta edició va tenir lloc a les instal·lacions del nostre centre el passat 13 de juny.

Tot i que l'any passat ja es va fer una altra edició del Catskills, aquest any és la primera vegada que el Departament de Fabricació Mecànica de l'Institut acull el campionat de totes les quatre especialitats de la família professional de Fabricació Mecànica. La competició, en què hi van prendre part alumnes de formació professional provinents d'arreu de Catalunya, va durar tot el dia i es va fer a les nostres aules i tallers de CAD CAM CNC.

El Departament d'Ensenyament ha escollit les instal·lacions relacionades amb els cicles formatius de Fabricació Mecànica de l'Institut Jaume Huguet (CFGM Mecanització, CFGM Soldadura, CFGS Disseny en Fabricació Mecànica i CFGS Mecatrònica) perquè ha valorat el grau d'adaptabilitat, l'alta qualitat dels equipaments tecnològics (ja que fa poc que s'ha renovat part de la maquinària i dels equipaments), i la connexió amb el teixit industrial relacionat amb el món de la fabricació mecànic; també cal tenir en compte la bona predisposició del seu equip humà per tirar endavant aquesta iniciativa.

Tant en la competició que es va celebrar a l'Institut com a la resta de Catskills que es duen a terme durant aquest mes de juny, els guanyadors s'han classificat per al campionat espanyol WorldSkills Spain, i representaran Catalunya en el campionat nacional que es disputarà l'any vinent a Madrid.

Aquest campionat és una iniciativa de la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial del Departament d'Ensenyament, i s'emmarca dins les activitats de promoció i potenciació de la Formació Professional que l'Institut Jaume Huguet té recollides al seu Pla Estratègic.