Setmana de llengües estrangeres

La idea va sorgir dins el marc del projecte del plurilingüisme en què l’Institut està immers, i com una iniciativa del nostre departament, amb la voluntat que les activitats que normalment hi fem tinguessin un ressò i una participació més global.

benvinguda jornades

Han estat uns dies plens d’activitats diverses: teatre, cinema, musica, xerrades, tallers, utilitzant sempre les dues llengües estrangeres que s’estudien al centre, anglès i francès, com a element integrador. Per això, hem intentat que hi participessin tant els alumnes com el professorat.

MIQUEL PUJADÓ

MAG

La setmana va començar amb un recital de cançó francesa a càrrec de Miquel Pujadó, Le jardin extraordinaire, un recorregut per la música francesa dels anys 60 fins ara. Més tard, la màgia de Jack, The Magic English Teacher, va fer les delícies dels alumnes de primer cicle.

TEATRE1

TEATRE2

L’endemà es va dedicar la jornada al teatre amb la representació de dues obres per part del grup Blue Mango: Who’s Who, per a l’alumnat del primer cicle d’ESO i Tune in, per als més grans de Batxillerat i cicles. Totes dues obres foren molt entenedores i comparen amb la participació dels alumnes.

KARAOKE1

KARAOKE2

El dijous va ser el dia de les xerrades sobre cultura britànica, gentilesa de l’editorial Oxford: una sobre Londres, “What’s up London”, i una altra sobre “Christmas Traditions”. Totes dues van anar a càrrec d’Eva Giménez. També dijous, i després del descans, vam tenir l’esperada actuació del grup Sing Along, un karaoke en anglès i en directe amb molt d’èxit i una entusiasta participació de molts alumnes.

XERRADA ENCORATJAMENT APRENDRE ANGLÈS

I per acabar, el divendres vam començar amb dues xerrades. La primera tenia l’objectiu d’encoratjar els alumnes de 2n de Batxillerat a seguir estudiant i perfeccionant l’anglès una cop hagin acabat els seus estudis a l’Institut. Va començar amb un esquetx còmic dut a terme per uns alumnes de 3r d’ESO sobre el fet de parlar llengües estrangeres. Tot seguit es va poder veure un vídeo realitzat pels alumnes de 1r d’ESO on es reflectia què és per a ells l’anglès i què pot significar per al seu futur. A continuació, es va demanar la col·laboració de tres exalumnes: Lluís Pàmies des de California, Abel Monfort des de Dinamarca i Josep M. Olivé des de Londres; en el vídeo en anglès que van enviar explicaven la seva experiència a l’estranger i com els havia ajudat el fet de conèixer anglès en la seva trajectòria professional. Per acabar la xerrada, vam gaudir de la col·laboració de Ricard Garcia i Marta Claravalls, els quals ens van explicar en directe la seva experiència i que important que és que els alumnes segueixin estudiant i millorant el seu anglès.

La segona xerrada, a càrrec del reconegut professor Ricard Garcia, s’adreçava als alumnes del cicle formatiu d’informàtica i als del batxillerat tecnològic, i els explicava la importància que té l’anglès en el món de les noves tecnologies i el paper de les xarxes socials en l’adolescència.

CREPS

Per finalitzar les jornades, vam gaudir de cinefòrum; tallers d’educació per a la pau, a càrrec de la Jennifer English; de ioga en anglès, a càrrec de Daniel Ribas, i de la degustació de creps. Un final ben suculent per a unes jornades molt participatives.

Al llarg de tota la setmana, els alumnes van anar fent diverses activitats durant les classes d’idioma: cinema; creació de pòsters sobre el paper de les llengües estrangeres en l’actualitat, sobre la publicitat, sobre els tallers d’electricitat i mecànica; treballaren la cultura britànica a través de qüestionaris. Finalment, tothom ha pogut gaudir d’exposicions per tot l’Institut: una sobre els països de parla francesa, una altra de curiositats britàniques, cartells fets pels alumnes i una de Banksy, el reconegut artista de grafits, que ha estat tot un èxit.

jornades-banskijornades-banski2

El Departament de Llengües estrangeres vol agrair la participació i l’interès dels alumnes, la seva col·laboració i la valoració positiva d’aquestes jornades. Especialment, volem felicitar l’alumna de 2n de Batxillerat, Kaotar El Boukari, que ha guanyat el concurs de cartells per presentar les jornades. També l’alumne de CAS A, Cristian Muñoz pel disseny del cartell que presenta l’exposició de Banksy, i també la col·laboració dels alumnes de 3r d’ESO Said El Hamdaoui, Manuel Lascuevas i Enric París, perquè va escenificar l’esquetx sobre l’aprenentatge de llengües que va introduir una de les xerrades.

També volem agrair la col·laboració del professorat i de l’equip directiu que durant aquests dies ens han ajudat, tant en qüestions d’horaris com de participació més activa. Finalment, també cal agrair la col·laboració de Sònia Álvarez, ex-professora del centre, pel disseny del cartell que presenta els actes de les jornades.

CARTELL

I ja per acabar, volem remarcar que amb la celebració d’aquestes jornades, el nostre objectiu ha estat destacar la importància de les llengües estrangeres en un món cada vegada més global i també treballar des d’un context més real, diferent de l’aula i de la dinàmica diària.

Departament de Llengües estrangeres