X Setmana de Llengües Estrangeres

2023 10 26 jornades llengües 2Del 26 al 31 d'octubre, l’Institut va celebrar la X Setmana de Llengües Estrangeres organitzada pel Departament de Llengües Estrangeres. Com en edicions anteriors, s’han realitzat activitats en les tres llengües estrangeres que s’imparteixen al centre: anglès, francès i alemany. El tema escollit per aquesta edició va ser «Els Jocs Olímpics» ja que es va considerar que podia ser un tema motivador per als alumnes i, a més, es tracta d’un tema d’actualitat, per la propera celebració dels Jocs Olímpics a París el 2024. Així doncs, durant la setmana es van preparar tasques engrescadores per aportar contingut lingüístic i diversió als alumnes en un context multicultural i participatiu.

Les activitats més destacades en anglès van ser les següents: el dia 27, l’actuació del mag Jack the Magic English Teacher, que va portar moments molt especials a l’alumnat de 1r d’ESO. El dia 30, els grups de 3r d’ESO van assistir a un taller musical a càrrec del grup Jumpingducks, en què es van combinar tècniques de respiració, amb cançons pop i coreografies. El dia 31, l’alumnat de 2n i 4t d’ESO va poder mostrar-nos, al Centre Cultural de Valls, el seu talent artístic participant en un karaoke en anglès on van cantar un repertori de les cançons més destacades de les últimes dècades. Els grups de Batxillerat van mirar una sèrie de vídeos per tal d’extreure’n informació amb els fets més curiosos sobre la celebració dels Jocs Olímpics en l’antiguitat i plasmar-la en un Padlet.

A més, durant tota la setmana, es van fer activitats especials a les classes d'anglès. Es va visitar l’exposició sobre els Jocs Olímpics i l’alumnat havia de llegir la informació proporcionada en diferents cartells per tal de poder contestar un Kahoot. També es va preparar un Passaparaula en el qual els concursants van haver de demostrar els seus coneixements sobre el vocabulari esportiu d’una manera competitiva i motivadora. L'alumnat també va descobrir l'origen dels Jocs Olímpics amb una Web Quest. Aquesta tasca els va permetre investigar sobre fets rellevants al voltant dels Jocs com ara quins han estat els països més guardonats, les disciplines actuals en comparació amb les antigues o les primeres dones participants, entre d’altres temes.

L’alumnat de francès, per la seva banda, va fer altres activitats motivadores: a 1r i 2n d’ESO, van treballar els Jocs Olímpics i els esports en general mitjançant una fitxa i uns mots encreuats; a 3r d’ESO van veure un vídeo sobre els Jocs Olímpics d’hivern i van fer uns mots encreuats; a 4t d’ESO van fer servir la seva creativitat per elaborar un joc descrivint-ne les regles. Finalment, a Batxillerat van fer un debat a partir d’un vídeo sobre el tema «Els Jocs Olímpics, una eina política?» .

A l’optativa d’alemany van mirar un reportatge sobre l'origen dels Jocs Olímpics i van jugar a un joc de mímica relacionat amb els esports. També van parlar dels Jocs Olímpics celebrats a Alemanya els anys 1936 i 72.

A part de totes aquestes activitats dinàmiques, es va fer una decoració especial a tot el centre, sobretot al passadís on hi havia l’exposició dels cartells que havien fet els alumnes en el marc del concurs de cartells (aquí els guanyadors) i també per ambientar l’exposició relacionada amb els Jocs Olímpics.  

Per acabar, volem agrair la col·laboració del professorat que ens ha ajudat a fer que la X Setmana fos un èxit; desitgem que hagin estat uns dies ben profitosos per a l’alumnat.

Departament de Llengües Estrangeres 

  • Exposició

  • Magic

  • Jumping Ducks

  • Let's Sing

  • Francès