La Revolució de les 3Rs

2022 10 25 WEEK CARTELLS ret

Del 26 al 28 d'octubre, l’Institut va celebrar la IX Setmana de Llengües Estrangeres organitzada pel Departament de Llengües Estrangeres. Enguany s’han fet activitats en les tres llengües estrangeres que s’imparteixen al centre: anglès, francès i alemany. El tema escollit per aquesta edició ha sigut «La revolució de les 3Rs» ja que volíem que l’alumnat s’adonés de la importància de tindre una actitud respectuosa vers el medi ambient i, a la vegada, reflexionés sobre els seus propis actes. És per això que, durant la setmana es van preparar tasques engrescadores per aportar contingut lingüístic i diversió als alumnes en un context multicultural i participatiu.

Les activitats més destacades en anglès van ser, el dia 26, l’actuació del mag Jack the Magic English Teacher, que va portar moments molt especials als alumnes de 1r d’ESO. També va ser el dia en el qual els alumnes de 2n i de 4t d’ESO van poder mostrar-nos el seu talent artístic participant en un karaoke en anglès i on van cantar les seves cançons preferides. El dia 28, els alumnes de 3r d’ESO van assistir a un taller musical a càrrec del grup Jumpingducks, en què es van combinar tècniques de respiració, amb cançons pop i  coreografies. Per als alumnes més grans, l’activista vinculat en accions ecològiques, Pere Vidal, va vindre a fer una xerrada als de 1r de Batxillerat el dimecres,  i el divendres als de 2n de Batxillerat; va ser una xerrada molt enriquidora que va portar-nos més enllà de les 3Rs, ja que, segons ens va explicar, hauríem d’aplicar fins a 9Rs per tal que es produís un canvi efectiu.

A més, durant tota la setmana, els alumnes van fer activitats especials a les classes d'anglès, com ara visitar l’exposició sobre les 3Rs, on l’alumnat havia d’anar classificant una sèrie de frases relacionades amb accions que fem en el nostre dia a dia segons si eren respectuoses amb el medi ambient o no. A més, va servir per a reflexionar sobre els nostres propis actes. També van treballar una cançó que donava alternatives que podem aplicar en la nostra rutina en relació amb les 3Rs. 

Altres departaments de l’Institut també col·laboren en la difusió de les llengües estrangeres, especialment de l’anglès. Així, els grups de Batxillerat van poder calcular la seva petjada ecològica utilitzant una calculadora en anglès.

Els alumnes de francès, per la seva banda, van haver de triar un objecte i fer el seu cicle de vida "Le cycle de vie d'un produit" a 1r i 2n d'ESO; els de 3r i 4t d’ESO, van treballar el vocabulari associat amb les 3Rs i, en grups de 4, fer un Canva relacionat amb 6 temes diferents: “recycler, donner, vendre, trouver, acheter d'occasion, faire réparer”. Els de 1r de Batxillerat van mirar el tràiler d’un documental titulat «Demain» i a partir dels temes que hi apareixien treballar sobre les 3Rs. Els de 2n de Batxillerat van treballar l’ecologia a partir d’un vídeo d’humor anomenat «ECOLO=BOBO»

També es va fer una decoració especial a tot el centre, sobretot on hi havia l’exposició dels cartells realitzats per part de l’alumnat que participà en el concurs de cartells i també per ambientar l’exposició relacionada amb la Revolució de les 3Rs.  

El Departament de Llengües estrangeres agraeix la col·laboració del professorat que ha ajudat a fer que la IX Setmana fos un èxit, i desitja que hagin estat uns dies ben profitosos per a l’alumnat.

Anglès

 {joomplucat:614 limit=30|columns=3}

 Francès

Aquí trobareu les fotos de les activitats de francès.