Projectes eTwinning de llengua francesa

2021 10 21 ETWINNING FRANCÈS 2 Enguany, des del departament de francès, estem duent a terme dos projectes eTwinning. Aquesta és una plataforma europea, cofinançada per Erasmus+, un programa europeu per a l'educació, la formació, la joventut i l'esport. 

Els projectes els hem preparat conjuntament amb dos establiments escolars francesos. 

Per una banda, amb els alumnes de 2n d'ESO, tenim el projecte "Apprenons ensemble! / ¡Aprendamos juntos", on es farà un intercanvi virtual amb alumnes de l'institut Jean Giono de França que estudien l'espanyol. Treballarem temes com les presentacions, la família, les tradicions, la casa, etc, a partir de tasques que se'ls aniran proposant. També hi haurà intercanvi a partir de xat, de vídeo-conferències, on els alumnes podran compartir experiències. 

Per altra banda, amb els alumnes de 3r i 4t d'ESO, estem treballant en un projecte més cultural: els nostres alumnes d'intercanvi viuen a l'Illa de la Reunió (França, però amb dualitat criolla), i per tant, ens mostraran les seves tradicions, el seu multiculturalisme, la seva música, gastronomia, relació amb el mar, etc, i nosaltres també els aproparem a la nostra realitat cultural (catalana / espanyola). 

Amb els alumnes de 2n d'ESO hi hauria la possibilitat que l'any vinent l'intercanvi amb els estudiants de l'institut Jean Giono fos presencial i que es pogués realitzar un intercanvi en famílies. Haurem d'esperar que es creïn interessos comuns entre alumnes.