Posem a punt el compostador i l'hort

L'alumnat de l'optativa de 3r d'ESO Descoberta de l'entorn ha començat a posar a punt el compostador i l'hort de l'institut.

Després d'un estiu molt sec, han arrencat les plantes de la temporada estival per plantar-hi calçots, cols, bròquils, faves i enciams. Han pogut observar un fet anòmal: la floració d'un dels cirers de l'hort, que li pertocaria florir a la primavera. Les temperatures tan càlides dels mesos de setembre i octubre han provocat canvis fenològics en moltes espècies, i aquesta segona floració s'ha pogut observar en altres fruiters i en altres plantes silvestres de Catalunya.

Aquesta setmana han obert el compostador i han vist com les restes vegetals s'han transformat en compost. L'alumnat del curs passat va abocar al compostador les restes vegetals de la cantina de l'Institut, de l'hort i del pati de les Moreres. Durant aquests mesos en què el compostador ha estat tancat, les restes abocades s'han anat transformant gràcies a l'acció de microorganismes i petits invertebrats. Les que no s'han descompost, les han tornat a abocar al recipient un altre cop perquè  acabin el procés. 

També han aprofitat per observar alguns dels organismes responsables d'aquest procés com ara les larves d'escarabat meler, estisoretes, larves de mosca soldat, paneroles, etc.

Aviat ja us podrem ensenyar com creix l'hort d'hivern!