Fem neteja als torrents de Valls

El passat divendres 5 de maig l'alumnat de 1r d'ESO va participar en la campanya Let's Clean Up - Fem neteja als torrents de Valls. Els delegats verds de l'Institut dels cursos de 2n, 3r i 4t d’ESO van ser els encarregats de coordinar els diferents grups durant tot el matí. Aquesta és una iniciativa d'Escoles Verdes, la regidoria de medi ambient de l'Ajuntament de Valls i l'Agència de Residus de Catalunya en què participen totes les escoles i instituts de Valls. 

Let's Clean Up és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc. Més de 900 alumnes de 37 grups diferents van participar en aquesta jornada per visibilitzar el problema de l'abandonament de residus al nostre entorn natural.

L'activitat consistia a recollir residus en diferents trams del torrent de la Xamora i el torrent de Sant Pou, separar-los en diferents sacs, calcular-ne el pes i el volum, i finalment, fer una activitat conjunta a la plaça del Pati amb el recompte dels residus recollits entre tots els grups participants. L'acte va concloure amb una activitat de reflexió i els resultats van estar exposats durant tot el cap de setmana.