Aquest Nadal, tingues consciència ambiental

2021 12 22 CONSCIÈNCIA AMBIENTAL 3 L’últim dia abans de començar les vacances de Nadal, l’alumnat d’ESO i CFGM l’ha dedicat a fer activitats lúdiques i de valors.

Durant la primera part del matí, els grups d’ESO (excepte els de 3r) i el d’FP Bàsica han fet una activitat preparada per la comissió d’Escoles Verdes i Valors al voltant del valor que han triat per aquest curs, el de "consciència ambiental"; l'activitat es titula "Aquest Nadal, tingues consciència ambiental" i és una proposta d'Unicef per tal de fer reflexionar els alumnes sobre el consumisme nadalenc i la gestió de tots els residus que se'n deriven. En primer lloc, han treballat i reflexionat sobre el concepte d'economia circular a partir d'un vídeo.

Tot seguit, han continuat preparant el tema mitjançant els testimonis de diferents joves de la seva edat que han tingut grans iniciatives per promoure la consciència ambiental. Després han fet un Kahoot sobre els temes que s'han tractat prèviament i d’altres relacionats amb el valor escollit.

Finalment, s’han posat a la feina i han pensat dos o tres propòsits o petites accions per intentar fer que aquest Nadal sigui una mica més sostenible (des de reduir el nombre de regals, evitar el consumisme massiu amb regals innecessaris, demanar menys bosses a l'anar a comprar, embolicar els regals amb tela o diari reciclat, promoure les compres en comerços petits o locals, evitar plats i gots d'un sol ús, bon reciclatge...) i les han escrit en una bola que han penjat a l'arbre de Nadal de cada classe de manera que, en tornar de vacances, podran revisar si han complert els seus propòsits.

Aquesta mateixa activitat, l’han fet els alumnes de cicles formatius de grau mitjà durant la setmana, en hores de tutoria.