Premi de recollida de taps

NOTI TAPSDurant aquest curs hem tornat a proposar la recollida de taps de plàstic per tal de col·laborar amb la Fundació Noèlia. Aquesta fundació treballa en la investigació de la distròfia muscular congènita per dèficit de col·lagen VI.

El 8 de maig vam fer la pesada dels taps recollits. Cada equip va portar els seus taps esperant portar-ne més que ningú per així guanyar el premi, que com sabeu són dues entrades per a la sortida de Port Aventura. Finalment, el premi va correspondre a Kai Barrera i Aleth Duran, de 3r d’ESO, que van recollir 115 kg de taps. En total, gràcies a aquest concurs, hem recollit 403 kg.

Recordeu que durant el curs seguim recollint taps. Serveixen els de tota mena de productes envasats en ampolles o recipients de plàstic: aigua, detergents, refrescos, productes sanitaris… Els podeu portar a la tutoria o entregar-los a la sala de professors, on hi ha una caixa per a recollir-los.

La distròfia muscular congènita per dèficit de col·lagen VI és una malaltia molt greu, dins de les malalties rares, que actualment no té cura. És una malaltia degenerativa que afecta els músculs ja des del naixement. La majoria dels afectats poden caminar fins als deu anys, però el greu problema és que abans de la pèrdua de la marxa apareix una insuficiència respiratòria que s’instal·la progressivament fins al punt de necessitar un suport ventilatori nocturn i això suposa una causa potencial de mort.

Comissió Escoles Verdes