Setmana de Conscienciació sobre el Compost

La Setmana Internacional de Conscienciació sobre el Compost (ICAW) ha sigut la culminació de la feina que hem fet des d’inici de curs, cada dijous, quan hem anat recollint la matèria orgànica de la cantina del centre, l’hem abocada al compostador i n’hem fet un seguiment setmanal que consta de:

-Aportar oxigen a la matèria orgànica en descomposició. Aquesta tasca consisteix a remenar periòdicament el compostador per evitar-ne la manca d’oxigen.

-Afegir aigua. En moments de calor, hem afegit aigua al compostador per evitar la mort de les bactèries i microorganismes que converteixen la matèria orgànica en compost.

-Afegir estructura. La matèria orgànica ha de constar de restes alimentàries (matèria humida) i de restes vegetals (matèria seca) per tal que tingui una bona estructura i evitar la compactació de la matèria orgànica.

Si tenim presents aquests tres paràmetres obtindrem un compost de qualitat, i evitarem les males olors i l’aparició d’organismes no desitjats als nostre compostador. Com podeu veure a les imatges, hem extret una bona quantitat de compost que utilitzem per adobar el nostre propi hort.

Optativa Escoles Verdes-3r d’ESO

 

compost 1

 

compost 3