Xerrades dels Mossos

Als de 1r i 2n, els van parlar de l'ús i els perills que pot comportar Internet i les xarxes socials (publicació de fotos, creació de perfils falsos, divulgació de dades personals, etc.). El tema es va explicar d'una manera més teòrica a 1r d'ESO i a través d'un taller a 2n. En les dues xerrades es van posar exemples de casos reals, alguns dels quals toquen de prop l'alumnat.

IMGP5604

Els alumnes de 3r van escoltar una xerrada sobre violència de gènere. Sobretot, els van explicar quins són els indicis que els han de fer sospitar que determinades accions poden acabar en maltractaments. La sessió, d'una hora de durada, va consistir en l'exposició i la reflexió d'aquest problema, que afecta totes les classes socials i totes les edats, en un breu col·loqui i en la resposta anònima a una enquesta.

Per acabar, a 4t d'ESO, les xerrades van tractar sobre el tema de les drogues i les lleis que hi fan referència. Es va diferenciar entre les drogues considerades legals -per exemple, el tabac i l’alcohol- i les il·legals -el cànnabis i l’haixix-.

mossos1

Relacionat amb això, els van donar algunes nocions sobre la legislació que fa referència al consum, tràfic i venda d'aquestes substàncies, i també quines actuacions duen a terme els Mossos quan es detecta algun delicte o una infracció administrativa.

Aquesta és una xerrada que es porta a terme des de fa ja alguns anys per tal de conscienciar els joves de la perillositat del consum de drogues.

logo mossos desquadra