Llums, càmera i acció!

Els alumnes de 1r d'ESO durant tot el mes de maig a les classes de català i castellà van treballar el gènere cinematogràfic amb el projecte de l’àmbit lingüístic Càmera i Acció. Aquest projecte té principalment l’objectiu de conèixer a través d’un petit tast el món del cinema des de la creació fins a l’edició. De fet, els alumnes es converteixen en guionistes, directors, actors i professionals del món del cinema per tal de crear un curtmetratge. A partir d’un conte tradicional o d’una llegenda coneguda, els alumnes han d’intentar capgirar l’argument, canviar la moralitat i actualitzar-lo als nous temps. A més, enguany hem gaudit d’un taller d’interpretació artística, a càrrec de Bàrbara Flores. 

Finalment, el projecte es va tancar dimarts 18 de juny amb la celebració de la 2a Gala dels Premis Jaumets en què, a part de mirar els vídeos guanyadors de cada classe, es va fer entrega dels diplomes i dels guanyadors d’aquesta edició. A continuació us mostrem els grups guanyadors d’enguany:

  • Premi al millor muntatge i edició: els alumnes Ivet Mañas, Narcís Estebanell, Maria Parejo i Kevin Rodríguez de 1r A amb el curtmetratge El corazón de la Ventafocs encuentra su propio camino.
  • Premi al millor vestuari i atrezzo: els alumnes de Patrícia Alekyan, Walid Chahmout, Cloe Dethise i Vilte Ivanauskaite de 1r B amb el curtmetratge Simbad, el humilde
  • Premi a la millor interpretació: els alumnes Martia Fortuny, Maria Lombardo, Unay Palacín i Lioba Serra de 1r C amb el curtmetratge Les tres porquetes.
  • Premi al millor guió: els alumnes de Júlia Casamitjana, Neus Contijoch, Lucía Porcel i Tony Prats de 1r D amb el curtmetratge L’espasa d’Excàlibur.
  • Premi al millor so i música: els alumnes Imran Essaddiki, Owen Martí, Anzhelika Sernestka i Eduard Ugran de 1r E, amb el curtmetratge La llegenda de Sant Jordi.
  • Premi al millor curtmetratge: els alumnes Júlia Casamitjana, Neus Contijoch, Lucía Porcel i Tony Prats de 1r D amb el curtmetratge L’espasa d’Excalibur.