Jornada Aula Emprenedoria de Soldadura

Els passats 23 i 24 de novembre, l’Institut Tècnic Català de Soldadura (ITCS) va organitzar unes Jornades per a l'alumnat que participa en l'Aula d’Emprenedoria de nova creació dels cicles formatius de Grau Mitjà de Soldadura i Caldereria i de Mecanització corresponents als tallers sobre prototipatge amb maquinària de soldadura i mecànica. 

Durant les jornades que han estat enfocades a aconseguir habilitats personals professionals i socials, centrades en l’aprenentatge actiu d’estratègies d’aprenentatge, l’alumnat ha aprofundit en el del control de la tecnologia, la resiliència i la tolerància a l’estrès. Les va conduir el formador de l’ITCS, Francisco José Pena, i s’hi van completar diverses tècniques d’habilitats professionals relacionades amb pràctiques dels assajos visuals i de partícules magnètiques. També s’hi va treballar el desenvolupament de les habilitats personals i professionals de l'autoocupació en els sectors industrials de mecanització i soldadura. 

Les jornades van ser valorades molt positivament per l’alumnat participant, i s’emmarquen en les accions de creació de les aules d’emprenedoria a la Formació Professional MRR22. Són finançades pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i pel Mecanisme de Recuperació Transformació i Resiliència i per la Unió Europea NextGenerationEU.