Competició de cotxes de la Setmana de la Ciència

2023 11 15 setmana ciència 4Gran èxit de la competició de cotxes amb material reutilitzat amb motiu de la celebració de la Setmana de la Ciència.

La setmana passada, l'Institut va ser l'epicentre d'una emocionant competició de cotxes construïts amb materials reutilitzats i propulsats físicament o químicament. Com a un dels punts de les celebracions de la Setmana de la Ciència, els estudiants van participar activament en la creació i la competició de vehicles únics, demostrant la seva creativitat i habilitats tècniques.

L'esdeveniment va ser una oportunitat perquè els estudiants posessin a prova la seva destresa en la recopilació i la utilització de materials reciclats per construir vehicles lleugers i eficients. Usant materials com caixes de cartró o tapes de plàstic, els joves enginyers van demostrar que, amb una bona dosi de creativitat i determinació, es poden aconseguir resultats sorprenents.

Els estudiants treballaven en equip, intercanviant idees i resolent problemes tècnics mentre muntaven els seus cotxes amb entusiasme. L'activitat no només va fomentar la col·laboració i la resolució de problemes, sinó que també va crear un esperit de competició amistosa entre els diferents equips.

Es van fer quatre jornades de competició, una per a cada nivell d’ESO. Tots els grups participaven en la categoria del disseny més original i en la categoria de cursa: els cotxes havien de recórrer 5 metres en el menor temps possible. En cada jornada hi havia una fase classificatòria per grups-classe, i l’equip guanyador de cada classe es classificava per a la final. Aquestes jornades van ser tot un èxit, amb els cotxes construïts amb materials reutilitzats corrent per la pista improvisada de l'Institut. Des de la línia de sortida fins a la línia de meta, els estudiants van animar els seus vehicles.

Els grups guanyadors de cada curs van ser premiats amb un cotxe fet amb una impressora en 3D, un diploma i un tiquet per un esmorzar, a més dels reconeixements i aplaudiments dels seus companys. Aquest esdeveniment no només ha estat una oportunitat per aprendre sobre la ciència i la tecnologia, sinó també una manera divertida i educativa de promoure la consciència ambiental entre els estudiants.

Així, amb una gran dosi de creativitat, entusiasme i un toc de reciclatge, els estudiants han demostrat que el futur de la ciència i la sostenibilitat es troba a les seves mans.