Comencem!

2023 09 06 INICI ESO 11 El curs 2023-24 ha començat, com l’any passat, més aviat del que era habitual. Avui tots els grups d’ESO i de CFGB han començat les classes en horari complet. La resta d’ensenyaments ho faran dimarts vinent 12 de setembre.

Aquest curs serà el del 99è aniversari del centre; per tant, continuarem amb la preparació del centenari que celebrarem el curs vinent. Per això us convidem a visitar les nostres xarxes socials on trobareu informació sobre el concurs del logotip, sobre com podeu fer-nos arribar els vostres records de l’Escola del Treball, etc. 

El claustre de l’Institut Jaume Huguet estarà format per uns 140 professors que atendran els prop de 1400 alumnes que es preveu que finalment es matricularan (aquests dies s'estan tancant les matrícules de cicles formatius).

La novetat més important d’enguany és que ja han començat les obres de millora de l’eficiència energètica a l’Institut. Aquestes obres estan incloses en el Pla Director d’infraestructures Educatives, que conté la planificació de les actuacions de construcció de nous centres i ampliacions però també les obres de rehabilitació, adequació i millora. 

Concretament les obres persegueixen millorar l’eficiència energètica i augmentar la confortabilitat de les instal·lacions. Es farà una revisió i reparació general de la coberta amb l'objectiu d'aconseguir una millora d'eficiència energètica i es preveu que durin uns sis mesos.

Les obres són finançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (FEDER), concretament dins del recurs REACT–UE, com a part de la resposta de la Unió a la pandèmia de COVID-19, i en compliment de l’objectiu específic de donar resposta a les necessitats d’escolarització dels ensenyaments obligatoris o universals en el marc del dret a l’educació.

Podeu trobar més informació sobre la programació de totes les obres en infraestructures escolars finançades amb Fons REACT-UE en aquest enllaç

Sense mòbils

La següent novetat destacada d’enguany és que no es podran usar els mòbils en tot el recinte educatiu des de les 8 del matí fins a 2/4 de 3. Aquesta era una demanda creixent entre el professorat i també algunes famílies per tal de millorar la convivència i el rendiment a les aules.

Nous estudis

Les novetats pel que fa als ensenyaments del centre són les següents:

-nous cursos d'especialització d'FP (CEFP), coneguts com a màsters d'FP, que es cursen després dels CFGS; aquí farem el CEFP Fabricació Additiva i CEFP Fabricació Intel·ligent (en aquest encara queden places vacants).

-nou curs de PFI Auxiliar de serralleria i construccions metàl·liques, cosa que significa que s’amplia l'oferta a tres PFI. Aquest PFI ja s'havia impartit anteriorment i ara, una vegada renovades les instal·lacions del taller de soldadura, es podrà tornar a impartir a partir d'aquest curs.

-començarà el 2n curs del CFGM d’Excavacions i Sondatges, per tant, enguany es graduarà la primera promoció d'aquesta FP en entorn laboral a les instal·lacions de l'empresa La Ponderosa d'Alcover. Durant aquest segon curs l'alumnat estrenarà un simulador de màquinària de construcció de la marca Simmumak que incorpora un pla pedagògic per facilitar a l'alumnat l'aprenentatge de la  conducció de maquinària de construcció; està finançat pel Departament d'Educació i el podeu veure en la foto adjunta.

Millora d’instal·lacions

Durant l’estiu s’han fet diverses obres de millora de les nostres instal·lacions: s’han condicionat els lavabos del costat de la cantina per a l'alumnat de cicles formatius i s’ha repassat i millorat la pintura de les parets dels passadissos de l'edifici central. A més, s’han pintat els dos edificis de Batxillerat i les aules de CAD i CNC.

Una obra important, que ja es va començar a finals del curs passat, és el nou laboratori de física i química: s’han adequat les instal·lacions a la normativa vigent, s’ha renovat el paviment i els tancaments i s'ha adaptat el mobiliari a les necessitats actuals.

Finalment, l'alumnat de formació professional industrial disposarà de nova maquinària al taller de mecanització i soldadura i també d'impressió 3D i robòtica col·laborativa.

Nous currículums

Els alumnes de 2n de Batxillerat continuaran el canvi curricular que van iniciar el curs passat i també caldrà estar pendents de les instruccions definitives de cara a la Selectivitat tenint en compte que ara fa uns dies el govern espanyol va anunciar que no s’introduirien canvis en el model de PAU del 2024.. 

Certificacions de qualitat

El centre disposa de dues certificacions de qualitat, la ISO 9001 d'ensenyament aprenentatge i la ISO 45001 de seguretat, que enguany per primera vegada seran auditades de forma integrada en una auditoria conjunta del sistema integrat.

Som-hi!

Aquest és el títol del projecte que faran durant aquesta setmana els alumnes de 1r d’ESO; està pensat perquè s’introdueixin millor en la nova etapa educativa, perquè puguin conèixer millor des d’un bon començament tant els seus companys com el nou centre.

​Som-hi, doncs, tots plegats! Comencem el curs 2023-24 i desitgem que sigui ben profitós per a tota la comunitat educativa de l'Institut, perquè #TotsSomJaumeHuguet!

Aquí trobareu vídeos del primer dia.

12 de setembre

El 12 de swetembre al matí van començar el curs els grups de Batxillerat i CFGM, i el grup de CFGS d’Ensenyament i Animació Socioesportiva. A la tarda van començar la resta de grups de Grau Superior, PFI i CEFP.

2023 09 06 logos obres teulada

12 de setembre