Taula rodona amb 2n de Batxillerat 

2023 03 13 exalumnes 2 BAT 2 El 13 de març, un grup d’exalumnes que van acabar 2n de Batxillerat l'any 2020 van tornar al centre: Eva Baudés, que estudia Art Dramàtic a l’Escola Eòlia; Pol Freixes, Direcció Cinematogràfica a l’Escola de Cinema de Reus; Rosa Invernon, Geologia a la UB; Lucía Martínez, Tècnic/a d’Educació Infantil a l’Institut Narcís Oller; Cèlia Moncosí, doble grau d’Educació Infantil i Primària amb menció en anglès a la URV; Andrea Nadal, Biotecnologia a la URV; Muntsa Porta, Mestra d’Educació Primària a la UB; i Yeray Ramírez, Ciències del Mar a la UB, són el grup d’exalumnes que ens han acompanyat.

Van venir per participar en una taula rodona amb els que enguany cursen 2n de Batxillerat per intercanviar experiències sobre el futur que els espera com a estudiants un cop acabin a l’Institut. Van parlar dels estudis que fan, dels canvis que més han notat respecte al BAT, de les opcions d'habitatge quan es marxa de casa, de les sortides professionals, de la PAU, de ser persistent per aconseguir cursar allò que hom vol si no s'aconsegueix la nota a la primera, de com no s'acaba el món si t'equivoques en la primera elecció de grau, etc. És a dir, d’un munt de dubtes i preguntes que ara omplen el cap dels nostres alumnes de 2n de Batxillerat, i que van intentar contestar segons les experiències viscudes per cadascú.

Cal recordar, a més, que la promoció del 2020 va ser la que va acabar el Batxillerat confinada a casa, ja que l’acabament dels seus estudis va coincidir amb l’inici de la pandèmia de la Covid-19. De tot això també ens n’han parlat, i de com els inicis a la universitat i cicles formatius no van ser fàcils amb totes les restriccions que hi va haver. De fet, la casualitat va voler que tornessin al centre el 13 de març de 2023, just tres anys després del dia que en van marxar i no hi van poder tornar perquè tots ens vam haver de confinar.

Moltes gràcies per l’estona que heu dedicat als nostres actuals alumnes i ben retornats a casa vostra!