El nou hort

2023 02 11 NOU HORT 6 Aquestes setmanes hem tingut moviments al pati de les moreres de l'Institut perquè han començat les obres del nou hort. En aquest projecte hi participen diversos grups d’alumnes del centre: els del CFGM d'Excavacions i Sondatges han fet les excavacions i han canviat el substrat; els del PFI d'Auxiliar de muntatges d’instal·lacions elèctriques, aigua i gas, han preparat el sistema de reg i un hort de cultiu hidropònic i, finalment,  l'alumnat de l'optativa de 3r d'ESO Descoberta de l'entorn s’han encarregat de la planificació de la coberta vegetal.

Un dels objectius del projecte del nou hort és la cooperació i participació d'alumnat de l'institut d'estudis ben diferents per tal de crear un espai per al centre tot afavorint l'aprenentatge. Per a l'alumnat de cicles i del PFI, serà un espai per realitzar-hi pràctiques, i per a l'alumnat de 3r d'ESO, un espai per crear des de zero un hort utilitzant tècniques d'agricultura regenerativa.

Amb el nou hort s'introduiran espècies arbòries i florístiques per tal d'atraure pol·linitzadors i afavorir la biodiversitat de l'entorn més proper de l'Institut. Les llavors seran del projecte Eixarcolant, un projecte que treballa per a la recuperació de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals.

En la fase de canviar el substrat, també hi va col·laborar l'alumnat d’FP bàsica del nostre centre i la regidoria de Medi ambient de l'Ajuntament de Valls.