L’exalumna Marta Ferré Oller inaugura el curs a 1r de Batxillerat

2022 09 26 marta ferré 1 Deu anys després torna a l’institut per motivar els nous alumnes de Batxillerat.

El 26 de setembre l’exalumna Marta Ferré Oller va fer l’acte acadèmic d’inauguració del curs 2022-2023 amb els alumnes de primer de batxillerat; va ser una xerrada entretinguda i motivadora per als nosaltres, alumnes que encetem aquesta nova etapa. 

L’acte va començar amb la presentació de la convidada per part del director del centre, Josep Maria Soler, que va recordar que la Marta és una coneguda periodista vallenca, que va cursar ESO i Batxillerat al nostre centre i que després va fer comunicació audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona, cosa que li va obrir les portes a fer guionista a TV3 i a tenir un programa de creació pròpia a Canal Reus. Actualment, gestiona les xarxes socials de l’editorial vallenca Cossetània Edicions i La Finestra Lectora.

Tots els grups de 1r de Batxillerat vam tenir l’oportunitat de saber com la Marta ha viscut gran part de la seva vida acadèmica, especialment, a partir del Batxillerat i ens va donar molts consells, no només per a aplicar-los en aquesta etapa sinó també per a tota una vida. Paraules que sempre s’haurien de tenir en compte com esforç, errors, decisions, autoconeixement, aprenentatge, canvis, ansietat i vocació van centrar la seva intervenció.

La Marta començà explicant la seva carrera acadèmica i les seves vivències al llarg de la trajectòria, recordant instants i professors de l'institut durant tota la xerrada. L'autoconeixement i les pors van ser un important tòpic durant la xerrada i ens remarcà que ens hem d'autoconèixer per entendre que s'aprèn dels errors, que tothom falla i que no passa res. També va explicar que les pors existeixen i que s'ha d'aprendre a conviure-hi. Ha estat un punt encertat, ja que molts alumnes tenen pors de cara al seu futur acadèmic o laboral, a causa que és una total incertesa.

Per altra banda, va parlar força sobre l'ansietat: cal que siguem conscients que hi és, que és molt possible que aparegui durant l'etapa de Batxillerat o les posteriors, i remarcà que s’hi pot conviure sempre que demanem ajuda i ens recolzem en qui faci falta si ens cal. Va posar com un gran exemple de suport el nostre institut, ja que el Jaume Huguet sempre s'ha caracteritzat pel bon tracte entre professors i alumnes.

La xerrada va finalitzar amb torn obert de preguntes. Va ser una xerrada enriquidora i que motivà molts alumnes a continuar lluitant pel que realment els agrada.

Alba Escandell González i Isona Ferré Cebrian

Alumnes de 1r de Batxillerat